Hylätty kauppakeskus on aavemainen näky – tässäkö Anttiloiden tulevaisuus?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaupankäynnin digitalisoituminen on näkynyt jo vuosia ympäri maailmaa, kun kaupat siirtyvät yhä enenevässä määrin kalliiden kiinteistöjen sijaan verkkoon. Suomessa kerrottiin muutama päivä sitten lukuisten Anttiloiden sulkemisesta, ja lisää vastaavia uutisia on tulossa hyvinkin pian.

Lähitulevaisuuden ongelmana on tyhjiksi jääneiden kauppojen ja kauppakeskusten käyttö, sillä niille on usein vaikea keksiä korvaavaa käyttöä. Siksi esimerkiksi Yhdysvalloissa on jäänyt täysin tyhjilleen kymmenittäin kokonaisia kauppakeskuksia, joissa vielä vuosikymmen sitten oli päivittäin kova kuhina asiakkaita. Nyt verkossa nähdään pari kuvakoostetta hylätyistä kauppakeskuksista.

Randall Park Mall

Julkaisu käyttäjältä Urbex.

Rolling Acres Mall

Julkaisu käyttäjältä Urbex.

Julkaisu käyttäjältä Urbex.