Kissa löysi oman peilikuvansa – hämmennys oli melkoinen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Peileihin liittyy paljon taruja ja mystiikkaa, kun esimerkiksi Lumikin ilkeä äitipuoli vietti tuntikausia peilin edessä omaa kuvaansa ihaillen ja legendaarista lorua toistaen. Eläimet eivät välttämättä ymmärrä peilin merkitystä ja ihmettelevät, kuka kumma on tuo hajuton ja mauton hahmo, joka pinnasta kurkkii takaisin.

YouTube
YouTube

Onneksi ihmiset ovat monta kertaa sattuneet paikalle kameransa kanssa todistamaan eläinten ja peilin välistä ihmettelyhetkeä. Nyt videolle on ikuistettu punertavaturkkinen kissa, joka pällistelee kiinnostuneena ja pää kenossa omaa kuvaansa heijastavasta pinnasta. Video tarvitsisi melkein lemmikin pään päälle ajatuskuplan, jossa lukisi: ”Miten ihmeessä tuo katti on mahtunut tonne?”

Ennen peilejä ihmiset ihastelivat kuviaan muista heijastavista pinnoista, kuten veden pinnasta tai kiiltävästä kivestä. Varhaisimmat peilit ovat peräisin jo 6.000 vuotta ennen ajanlaskumme alkua Turkista. Jossain vaiheessa kalliita peilejä valmistettiin myrkyllisen elohopean avulla, mutta nykyisin kuvastimet on valmistettu lasista ja ohuesta alumiinipinnoitteesta.