Kurt Cobainista suunnitteilla musikaali: ”Ennestään kertomaton tarina”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Legendan maineesta nauttiva 90-luvun grunge-yhtye Nirvana lopetti toimintansa vuonna 1994, kun yhtyeen 27-vuotias laulaja-kitaristi Kurt Cobain menehtyi oman käden kautta. Poliisi paljasti taannoin ennennäkemättömiä kuvia itsemurhan tehneen muusikon kuolinpaikalta.

Nyt Kurt Cobainin leski Courtney Love on kertonut rokkarin elämään perustuvan Broadway-musikaalin olevan suunnitteilla. Love kertoi NME-lehdelle, että hän hän lähtee projektiin mukaan pariskunnan Frances-tyttären kanssa, mikäli siihen löytyy tarpeeksi osaava työryhmä. Naisen mukaan musikaalin juoneksi löytyisi ennestään kertomaton tarina Cobainin elämästä.

– Muistatteko, kun sanoin että en ikinä tekisi musikaalia? Noh, se ei ole enää totta. Olemme saaneet runsaasti postia ja some-viestejä Nirvanan faneilta, jotka toivovat sen toteutuvan, Courtney Love kertoi NME-lehdelle.

– Käyttäisin tuntikausia A-luokan tiimin kanssa luodakseni projektin, joka antaa Kurtista arvokkaan mutta rehellisen kuvan. Hänen tarinansa, musiikkinsa ja perintönsä pitäisi herättää lavalla henkiin, jotta koko maailma ja erityisesti tyttäremme näkisivät sen, Love kuvaili.

Yhtyeen In Utero -levystä julkaistiin viime vuonna 24. syyskuuta kolmen levyn 20-vuotisjuhlajulkaisu, joka piti sisällään yhteensä 70 kappaletta. Nirvanan jäljellä olevat jäsenet Dave Grohl ja Krist Novoselic yhdistivät joulukuussa 2012 voimansa Beatles-rokkari Sir Paul McCartneyn kanssa esiintyäkseen New Yorkin Madison Square Gardenissa järjestetyssä hyväntekeväisyyskonsertissa. Edesmenneen Kurt Cobainin ja muusikko Courtney Loven tytär Frances on nykyisin upporikas miljoonaperijä.