Maasturi jäi junan alle – valvontakamerat tallensivat törmäyksen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Valvontakamerat ja tieliikennekamerat tallentavat jatkuvasti liikenteessä nähtyjä ja koettuja tilanteita. Toisinaan kameroille kuvataan rajuja onnettomuuksia tai uskomattomia selviytymisiä, joita voi myöhemmin käyttää esimerkkinä liikennekulttuurin parantamisessa ja valistamisessa.

YouTube
YouTube

Nyt Houstonin poliisi on tuonut Associated Pressin avustuksella julkisuuteen videon onnettomuudesta, jossa ei ole järjen hiventä. Musta maastoauto ajaa tasoristeykseen, jonka puomit ovat jo valmiiksi alhaalla tulevan junan merkiksi. Siitä huolimatta kuljettaja päättää lähteä ylittämään raiteita autollaan puomeja kiemurrellen.

Maastoauto joutui junan töytäisemäksi. Auton kyydissä oli kaksi lasta ja kaksi aikuista, jotka selvisivät onnettomuudesta kuin ihmeen kaupalla. Videon kaltaiset onnettomuudet tapahtuvat tilastojen mukaan yleisimmin tutussa paikassa, hyvällä säällä ja kokeneelle kuljettajalle piittaamattomuuden ja tietoisen riskinoton seurauksena.