Tältä Earth Hour näytti – sammutettiinko valoja sittenkään?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maaliskuun viimeisenä lauantaina järjestetty Earth Hour sai taas monet suurkaupungit osallistumaan valojen sammuttamiseen. Suomessa Earth Houria vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009 ja tapahtumasta on sittemmin tullut suosittu kevääseen kuuluva kannanotto. Tempaukseen osallistuu satoja oppilaitoksia, yrityksiä ja kuntia.

YouTube
YouTube

Helsingin Energia twiittasi viime lauantain tempauksen jälkeen, että heidän toimittamaansa sähköä säästettiin yhden yksiön vuotuisen sähkönkulutuksen verran yhdessä tunnissa. Associated Press on julkaissut videon maailman tunnetuissa kaupungeissa sammutetuista valoista ja ilmiö on huikea. Tunnetut nähtävyyden pimenivät yksi toisensa jälkeen kello 20:30 paikallista aikaa.

Tänä vuonna Earth Hour keskittyi erityisesti arktisen alueen tilanteeseen, sillä juuri siellä ilmastonmuutos vaikuttaa voimakkaimmin. Arktiksen lajit, kuten jääkarhu, naali ja mursu, eivät selviydy ilman jäätä ja lunta. Arktiksen tilanteeseen voi kuitenkin vielä vaikuttaa, sillä ratkaisu on jo olemassa. Fossiilisten polttoaineiden korvaaminen uusiutuvalla energialla on tärkein ilmastokriisin ratkaisu, WWF raportoi.