Kannabiksesta tulossa merkittävä teollisuudenala

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Coloradon osavavaltio laillisti äskettäin kannabiksen viihdekäytön, ja se tuo verotuloja suoraan osavaltion kassaan arviolta 100 miljoonaa dollaria. Myös kannabiksen ympärillä kasvava bisnes on erittäin tuottoisa ja samalla myös työllistävää.

Nautintoaineeseen liittyvän teollisuuden oletetaan tuottavan pelkästään Yhdysvalloissa tämän vuoden aikana kaksi miljardia dollaria. Kannabiksen viihdekäyttö on nyt laillista kahdessa osavaltiossa ja 14 muun osavaltion oletetaan seuraavan perässä vuoteen 2018 mennessä. Liiketoiminta tuo verotulojen lisäksi runsaasti työpaikkoja maahan.

Marihuanan oletetaankin olevan pian yksi suurimmista työllistäjistä, sillä kentälle tarvitaan runsaasti eri alan osaajia aina tehdastyöntekijöistä tuotannon tekijöihin, kaupan ja hallinnon mestareita, viljelyn asiantuntijoita, tuotekehittäjiä ja jopa turvallisuus- ja valvonta-alan taitajia.

Työntekijöitä haetaan myös maan rajojen ulkopuolelta ja yksi vapaista työpaikoista ilmoittava sivusto löytyy osoitteesta 420careers.com. Uusi ja laajeneva teollisuuden haara tuo kaivattua piristysruisketta Yhdysvaltojen talous- ja työllisyystilanteeseen.

Uutisoimme taannoin, kuinka Coloradon kuvernööri John Hickenlooper kertoi, että osavaltion budjettiin oli laskettu viime vuonna 70 miljoonan dollarin kannabisverotulo, mutta se on nyt nousemassa jopa 100 miljoonaan. Sitäkin suuremmat säästöt yhteiskunnalle tulevat siitä, että vankilat eivät ole enää täynnä kannabisrikoksista tuomittuja ihmisiä. Kannabisverosta hyötyy suoraan osavaltion koulujärjestelmä, sillä merkittävä osa verotuloista ohjataan koulujen rakentamiseen ja remontoimiseen.