Star Trek -fanien unelma toteutui: Klingonin virallinen olut markkinoille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Melko yleisesti tunnettu populaarikulttuurifakta on se, että Star Trek -fanit voivat parhaimmillaan olla hyvinkin fanaattisia. Jos sarjassa puhuttavan klingonin kielen opettelu ei riitä, voi tosifani nauttia jatkossa virallista Star Trek -olutta.

warhog06042014

Tumma olut on nimeltään Klingon Warnog ja sen maussa on mukana aavistuksen verran neilikkaa, banaania ja kinuskia. Kanadalainen The Federation of Beer -panimo on solminut virallisen sopimuksen Star Trekin merkin kanssa oluen tuottamisesta. Juomasta odotetaan jättihittiä fanien keskuudessa.

Gene Roddenberryn vuonna 1966 luoma sci-fi-televisiosarja Star Trek kertoo tähtilaiva Enterprisen miehistön seikkailuista, joita johtaa karismaattinen kapteeni Kirk. Ohjelman kuvitteellisen klingon-lajin äidinkieli on niin suosittu fanien keskuudessa, että esimerkiksi Google-hakukonetta voi käyttää kielellä. Kerroimme taannoin Illinoisin osavaltion työturvallisuuslaitoksen verkkosivuista, joita on myös mahdollista käyttää klingoniksi.