Suojatielle ilmestyi hämmentävä liikennemerkki – täytyyko noudattaa?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monty Pythonin televisiosarja ja elokuvat niittävät edelleenkin suosiota, ja ne ovat saaneet kulttimaineen absurdilla huumorillaan. Brittiläisen komediaryhmän vuoden 1983 elokuva Monty Python – Elämän tarkoitus oli viimeinen heidän julkaisemansa parodia.

YouTube
YouTube

Monty Pythonissa nähtiin myös legendaarinen sketsi nimeltään The Ministry of the Silly Walks. Jaksossa nähdyt hauskat kävelytyylit ovat naurattaneet ihmisiä jo vuodesta 1970. Nyt Norjassa on viety suojatielle liikennemerkki, joka kannustaa sketsissä nähtyyn kävelyyn.

Vaikka ihmiset ovat kovasti nauraneet ja kiehtoutuneet humoristisesta suojatiemerkistä, on se valitettavasti viranomaisten mukaan lakia rikkova ja joudutaan siksi poistamaan. Iloinen Silly Walk -suojatie on kuitenkin päässyt videona YouTubeen.

Katutaiteiljat ovat muokanneet monia liikennemerkkejä ympäri maailmaa hauskemmiksi versioiksi tai siten, että ne herättävät ajatuksia ohikulkijoissa. Äskettäin New Yorkissa liikkui katutaiteilija, joka liimasi kaikkille mainosjulisteissa olleille ihmisille punaisen pellen nenän.