Mestarit maalasivat tiemerkinnän vapaalla kädellä – tähän ei moni pysty

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Typografian selkeys on tärkeää etenkin silloin, kun tekstin avulla varoitetaan ja ohjeistetaan. Liikennemerkit ja tiemerkinnät ovat hyvä esimerkki siitä, että miksi ihmisten tulee saada selvää kirjaimista. Harva kuitenkaan uskoo, että merkintöjä tehdään vapaalla kädellä kirjoittaen.

Pari vuotta sitten nettiin ladattu video on nyt noussut verkossa keskustelunaiheeksi. Graafinensuunnittelija Tom Williams oli kuvannut kotinsa edustalla Lontoossa katumerkintöjä tehneet työmiehet. Heidän tehtävänään oli kirjoittaa tiehen ”BUS STOP”. Yllätys oli melkoinen, kun miehet aloittivat työnsä.

Moni luulee, että tiemerkinnät tehdään mallilevyn tai muotin avulla maalaten, mutta video osoittaa miesten käyttävän apuna ainoastaan yhtä suoraa viivainta ja tekevän loput kirjaimista vapaalla kädellä. Tulos on täydellinen ja kirjainten maalaaminen sujuu moitteettomasti ilman hahmottelua.