Mies antoi mehiläisten pistää sukuelimiinsä

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Tieteen nimissä on tehty kaikkea typerää, ja todennäköisesti tullaan jatkossakin tekemään. Eräs oman elämänsä hullu tiedemies Michael Smith keksi tutkia, miten kipu vaikuttaa ihmiseen, kun mehiläinen lensi hänen lahkeeseensa ja pisti häntä kivekseen.

Daily Mirrorin mukaan tuo hetki toi hänelle Heureka!-oivalluksen, jonka jälkeen Smith antoi hyönteisten pistää häntä kirjaimellisesti päästä varpaisiin. New Yorkissa Cornellin yliopistossa työskentelevä tutkija halusi tietää, mihin kehonosaan sattuisi eniten ja missä syntyisi voimakkain kipukokemus. Hän testasi 25 eri kehonosaa ja listasi kiputuntemukset arvoasteikolla 1-10.

Voidakseen varmistua tuloksista hän pistätti itseään jokaiseen kohtaan kolmesti. Smithin listalla oli alunperin mukana myös silmät, mutta muiden asiantuntijoiden mielestä sokeutumisvaara oli sen verran iso, että hän jätti tämän idean lopulta toteuttamatta. Tutkimus julkaistiin vastikään PeerJ-lehdessä.

Smith paljasti, ettei pelännyt kokeidensa vaikuttavan esimerkiksi alapäänsä toimivuuteen, vaikka penis ja kivekset saivat molemmat osansa lukuisista mehiläisenpistoista. Miehen mukaan kivuliain paikka pistolle oli yllättäen nenä. Hänen kokemuksensa mukaan nenän kipu on kokonaisvaltainen kokemus koko kehon reagoidessa.

Tulos oli yllättävä, sillä niiden mukaan herkemmät kehonosat eivät tunne läheskään niin paljon kipua kuin ne, jossa iho on paksumpi ja vähemmän herkkä. Smith uskoo, että tulokset olivat myös yksilöllisiä, ja toisella testaajalla kipu voisi olla voimakkaampi muissa kehonosissa kuin hänellä.