Uusi kuvakulma videokuvaamiseen – kuuden kameran 360-panoraama

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ammattivalokuvaajien keskeliäisyys pääsee oikeuksiinsa nykytekniikan avulla. Kun kamerat ovat pienempiä ja kevyempiä mahdollistaa se kuvaajien pääsyn uusiin paikkoihin. Nyt saksalainen valokuvaaja Jonas Ginter on löytänyt uuden kuvakulman pyöräilemiseen kuutta eri kameraa käyttäen.

YouTube
YouTube

Valokuvaaja on luonut 360 asteen panoraamakuvan kuudella GoPro-kameralla ja näyttää, kun mies polkupyöräilisi ja ajaisi autollaan minikokoisen maapallon ympäri. Maisemat vaihtuvat nopeasti reittien varrella ja veikeä kuvakulma tuo videoihin raikkaan tuulahduksen. Tällä idealla voisi toteuttaa esimerkiksi yhtyeiden musiikkikeikkoja ja muita esityksiä.

Videota katsellessa saattaa hieman jopa kääntää päätään näkymien mukana. Mies käyttää kuvauksessa kuudelle kameralle suunniteltua telinettä, joka on valmistettu 3D-tulostimella. Pieniä GoPro-kameroita on käytetty viime vuosina hyvinkin kekseliäästi, mutta näyttävimmät videot tulevat yleensä extreme-urheilun parista. Suomessa monikamerapanoraamoja on kehittänyt aktiivisesti ainakin tamperelainen Flycam Oy.