Vladimir Putin sai porttikiellon tacoravintolaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Euroopan unioni ja Yhdysvallat ovat laatineet tunnettujen venäläisten poliitikkojen ja liikemiesten pakotelistan. Näille henkilöille asetetaan viisumirajoituksia ja heidän varansa saatetaan jäädyttää. Pakotelistat ovat vastalause Venäjän presidentti Vladimir Putinin Krimiin liittyviä toimia vastaan.

Vladimir Putin on herättänyt maailman kansalaisissa närää koko talven, aluksi talviolympialaisten, sitten Ukrainan tilanteen vuoksi. Nyt yhdysvaltalainen tacoravintola Mighty Taco on antanut virallisen tiedotteen, jonka mukaan Venäjän mielivaltainen hallitsija ei ole tervetullut heidän ravintolaansa asiakkaaksi, Huffington Post uutisoi.

Vladimir Putin on saanut porttikiellon kaikkiin meksikolaista ruokaa tarjoavan ravintolaketjun toimipisteeseen, joita on yhteensä 23. Ne kaikki sijaitsevat Yhdysvaltojen itärannikolla New Yorkissa.

Suomessa uutisoitiin äskettäin, että venäläisiä koskevat pakotteet saattavat vaikuttaa myös Suomeen. Miley Cyrusin ja Justin Timberlaken keikkapaikaksi kaavailulla Hartwall Arenalla on nimittäin venäläisomistajat, jotka ovat joutuneet myös pakotelistalle. Konsertteja ei ole kuitenkaan vielä virallisesti peruttu.