Muotilehti meni liian pitkälle – kauhua ja kotiväkivaltaa mainoksena

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Nyrkiniskut, repiminen ja huuto ei ole nautintoa kenellekään – silti kotiväkivalta on yleisempää kuin ajatellaan. Kyseinen aihe on esillä yleisessä keskustelussa, mutta se on edelleen tietyssä mielessä tabu. Moni ei katso hyvällä, jos ilmiötä kuvataan tavalla, joka hehkuttaa sitä.

Nyt Voguen uusi video on herättänyt hämmennystä katsojissaan. Pradan ja Alexander Wangin vaatteissa ikuistetut mallit nähdään kauhuvideolla, joka pursuaa samalla myös väkivaltaa kotilosuhteissa. Steven Meisel kuvasi kyseisen kampanjan myös printtijulkaisuun. Videolla väkivalta elää silti omaa elämäänsä.

Päätoimittaja Franca Sozzanin mukaan väkivallalla on oma tarkoituksensa huhtikuisessa julkaisussa, uutisoi Policy Mic -sivusto. Verta pursuileva video antaa coolin kuvan vuodatuksesta ja kuolemasta, kun siinä olevat mallit poseeraavat pahoinpitelynsä jälkeen muotivaatteissa. Alfred Hitchcock-tyylisellä videolla väkivallan kohteina ovat naiset ja pahoinpitelijöinä miehet.