Sukulaiset utelevat liikaa? Tässä täsmävastaukset kysymyksiin

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

On yleisesti tunnustettu tosiasia, että harva nuori tietää valmistumisensa jälkeen suoralta kädeltä, mitä haluaa tehdä loppuelämänsä. Silti sukulaiset ja ystävät kyselevät kiinnostuneina, ja jotain pitää vastata. Elite Dailyn ohjeiden mukaan jokainen selviää kuumottavasta tilanteesta mestarin elkein.

1. ”Pidän välivuoden ja otan aikaa itselleni.” Vastaus saattaa aiheuttaa pari hiljausta sekuntia keskusteluun, mutta mummo kyllä ymmärtää. Olethan käyttänyt monta vuotta ahkeraan opiskeluun ja elänyt käytännössä nenä kiinni tenttikirjassa, joten olet remuamisen ja reppureissailusi ansainnut. Jätä tässä välissä kertomatta kosteista bileistä ja yleisestä opiskelujen aikaisesta haahuilusta – painota rankkaa työtä, joka vaatii kunnon irtiottoa.

2. ”Sain töitä.” Tämän isä, äiti ja mummo todellisuudessa haluavat kuulla huuliltasi. Ensimmäisen valmistumisen jälkeisen työn alkupalkka ei ehkä vielä päätä huimaa, mutta sillä saa pikkuyksiön vuokran maksettua ja elämäsi pääsee alkuun. Jos olet kaukaa viisas, alat tässä vaiheessa asuntosäästäjäksi ja suunnittelet askeleita pidemmälle.

3. ”En mielelläni kertoisi.” Salaperäisyyden verho laskeutuu yllesi ja kaikkia kiinnostavat suunnitelmasi entistä enemmän. Varaudu lisäkysymyksiin. Jos onnistut luistamaan niistä yhtä liukkaasti, kaikille jää epäselväksi, mitä oikeastaan haluat ja mikä sinua kiinnostaa. Olet mysteeri ja pysyt sellaisena.

4. ”Annan universumin päättää kaikessa viisaudessaan, mihin seuraavaksi suuntaan.” Hippivastaus, joka ei välttämättä miellytä kaikkia. Samanhenkiset ystäväsi ymmärtävät, ja isoäidin elämänviisaus voi kattaa tämän vastauksen. Jos elämänpiiriisi kuuluu konkretiaa arvostavia ihmisiä, he pyörittelevät päätään ja muljauttelevat silmiään.

5. ”En tiedä.” Rehellisyys maan perii, mutta tässä tilanteessa se voi tuottaa suuntaasi sääliviä katseita. Jos sinulla ei kuitenkaan ole parempaakaan sanottavaa, tämä on hiljaisuutta parempi vaihtoehto. Silti olisi hyvä miettiä kunnolla strategiaa. Jos sinulla ei ole töitä, voit aina sanoa hakevasi niitä. Vaikka et tietäisi minne suuntaat, voit kertoa miettiväsi eri vaihtoehtojen välillä ja että välivuosi houkuttaa, koska olet aina halunnut oppia vieraista kulttuureista.