Maailman suurin pelattava Tetris pilvenpiirtäjän seinässä – näin se toimi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaikki muistavat venäläisillä kansansävelmillä kaikuvan pulmapelin, jossa on tarkoituksena pudottaa värikkäitä palikoita kenttään siten, että ne muodostavat muiden neliöiden kanssa suoria rivejä. Tetriksessä on ärsyttävän äänimaailman lisäksi se huono puoli, että siihen jää koukkuun.

YouTube
YouTube

Mikäli Tetristä pelaa liikaa, alkaa ihminen muodostamaan tetrispalikoita jopa ympäristöstään. Nyt Tetristä on pelattu Philadelphiassa 29-kerroksisen pilvenpiirtäjän seinälle heijastettuna. Jättikokoinen Tetris on tiettävästi maailman suurin ja se pääsi Guinnessin ennätystenkirjaan. Tetris luotiin LED-valoilla Philly Tech Weekin avajaisten kunniaksi. Samalla juhlittiin Tetriksen 40-vuotisjuhlia, MSN uutisoi.

Tetris on venäläisen Aleksei Pazitnovin kehittämä tietokonepeli, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1984. Peli tuli tunnetuksi, kun sen versiot julkaistiin länsimaalaisten kotitietokoneille muutamaa vuotta myöhemmin. Sittemmin peli on julkaistu jossain muodossa lähes kaikille tietokonemalleille ja pelikonsoleille.