Mazda-autoissa vaara – hämähäkki voi sytyttää bensapalon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Autotalot joutuvat joskus kutsumaan uusia malleja takaisin, kun niissä on ilmennyt pikaista korjausta vaativia ongelma. Kerroimme jokunen vuosi sitten Madza 6 -automallin hämähäkkiongelmasta ja nyt sama on toistunut myös uudemmissa autoissa.

Mazda6 -automallin polttoaineletkuun voi nimittäin kiivetä hämähäkkejä, jotka saattavat pahimmassa tapauksessa aiheuttaa tukoksia. Tukos puolestaan voi johtaa bensatankin syttymiseen, joten autotehdas tahtoo asentaa Mazda 6 -auton 2010 – 2012 -vuosimalleihin hämähäkkejä estävän osan, Jalopink-julkaisu uutisoi.

Tällä kertaa nelisylinterisiä autoja pyydetään takaisin 42.000 kappaleen verran. Sama tapahtui myös vuonna 2001 kun Mazda pyysi peräti 65.000 vuosina 2009 – 2010 valmistettua autoaan takaisin Yhdysvalloissa, Meksikossa ja Kanadassa. Tällöin kerrottiin hämähäkkien olleen jo letkuissa ja tankissa ongelmaksi asti.