Raekuuro rikkoi tuulilasin – naisen ylidramaattisuus ihmetyttää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Poikkeukselliset luonnonilmiöt ovat piinanneet ihmisiä ympäri maailmaa viime vuosina etenkin erilaisten pyörremyrskyjen, aavikkokaupunkien lumisateiden ja viikkokausia kestäneiden tulvien muodossa. Nyt nähdään teksasilaisen naisen reaktio raekuuron jälkeen.

YouTube
YouTube

Teksasissa oli satanut rakeita niin suurella voimakkuudella, että ne olivat rikkoneet myös erään naisen auton tuulilasin. FOX4-uutiskanavan haastattelema neitokainen kertoo tuulilasin rikkoutumisen aiheuttamista tunteistaan koko kansalle, ja hän kertoo tapahtuneesta yhtä dramaattisesti kuin hänen kotinsa olisi tuhoutunut.

Nainen hokee itkuisesti, ettei tiedä mitä hänen pitäisi tilanteessa tehdä. Staran toimitus suosittelee esimerkiksi tuulilasin vaihtamista. Ylireagointi voi johtua myös televisiokameroiden tiedostamisesta, sillä perinteisesti televisiokamera voimistaa ihmisten reaktioita valtavasti.

Wikipedian mukaan rakeita syntyy, kun alijäähtyneet pilvipisarat takertuvat kiinteään pintaan, tyypillisesti pölyhiukkaseen, suolakiteeseen tai jo muodostuneen pikku jääkiteeseen. Vesipisarat kertyvät ytimien ympärille huurteeksi. Maailman suurin rae on pudonnut vuonna 1970 Yhdysvaltojen Kansasin Coffeyvillen kaupunkiin, ja se oli 770 grammainen ja 14,5-senttinen.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.