Hengenvaarallinen maailmanennätys: Hyppy pienimmällä laskuvarjolla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Laskuvarjon kanssa hyppääminen saattaa kuulostaa paperilla helpolta, mutta tosipaikan edessä moni varmasti miettisi kahdesti ennen kilometrien korkeudesta loikkaamista. Varsinkin, mikäli käytössä oleva laskuvarjo olisi maailman pienin laatuaan.

YouTube
YouTube

Ernersto Gainza on kuitenkin tottunut laskuvarjohyppääjä, ja hän päätti rikkoa aikaisemman ennätyksen käyttämällä tuoreessa hypyssään maailman pienikokoisinta laskuvarjoa. Mies hyppäsi 4.200 metrin korkeudesta vain 3,2 neliömetrin kokoisella laskuvarjolla.

– Se oli upea, mahtava ja tunnepitoinen kokemus. Minun täytyi pitää vartaloni todella suorana, sillä pienikin lantioiden liike tai kääntyminen olisi saanut laskuvarjon kääntymään, mies kuvaili Iso-Britannian Metro-lehdelle.

Venezualaismiehen tempausta pääsee seuraamaan Youtube-videolla. Yli 7.000 hyppyä elämänsä aikana suorittanut Ernesto harjoitteli tuoretta tempausta yli vuoden ajan. Hän rikkoi aikaisemman ennätyksen, jota piteli brasilialainen Luigi Cani.