Pulloposti seilasi 101 vuotta Itämerellä – seikkailu sai upean päätöksen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pullopostin saaminen on romanttinen ajatus, vaikkakin harvoin pullo pääsee perille asti – ainakaan oikealle henkilölle. Pulloposti mielletään perinteisesti satunnaisten viestien lähettämistä varten. Nyt on löytynyt maailman tähän mennessä vanhin perille saapunut pulloposti.

Saksalainen kalastaja noukki hiljattain Itämerestä vanhan olutpullon, jonka sisältä löytyi postikortti. Pian selvisi, että kortin lähettäjänä oli Richard Platz, joka lähetti pullon vaellusreissullaan vuonna 1913, eli 101 vuotta sitten. Olettamuksen mukaan pullo ei ole seilannut merellä pitkää matkaa, sillä lähetyspaikkana saattoi olla saksalainen satamakaupunki Kiel.

Richard oli pullon lähettämisen aikaan 20-vuotias. Tutkijat onnistuivat jäljittämään miehen jälkeläiset ja pulloposti vietiin miehen lapsenlapsen näytettäväksi Berliiniin. 62-vuotias Angela Erdmann kertoi, ettei ollut koskaan tavannut äitinsä isää elävänä, sillä hän kuoli jo 54-vuotiaana. Valitettavasti pullossa olleen viestin sisältöä ei olla pystytty vielä selvittämään ja aarre on nyt Hampurin historiallisessa museossa, The Guardian uutisoi.