Tämä on maailman kylmin kaupunki – talvisin jopa 57 astetta pakkasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kun etsitään maailman kylmintä paikkaa, tulee eittämättä mieleen Siperia. Olettamuksessa ei olla kovinkaan kaukana todellisuudesta, sillä itäisessä Siperiassa sijaitsevassa Yakutskissa on elämä hurjan pakkasen puolella. Silti kaupungissa elää 270.000 ihmistä.

Visual News kertoo Yakutskin kaupungin keskilämpötilan olevan tammikuussa noin -40°C. Paikalliset eivät kuitenkaan viihdy pakkasessa ja kovanaamaisinkin kaveri viettää ulkona korkeintaan 20 minuuttia kerrallaan. Kaikilla on lämmitetyt autotallit ja kulkuneuvon moottoria ei sammuteta edes kaupungissa asioimisen aikana. Katso kuvat tästä.

Ihmisten vaatetus on soveltunut kylmään ja kaikkien päällä näkee turkiksia ja eläinten nahoista ommeltuja aitolämmikkeitä. Talvi kestää kaupungissa seitsemän kuukautta, mutta huhtikuussa ilmat alkavat lämmetä ja kesällä päästään jopa yli 30°C lämpöasteen.