Koulutyttö myi kannabiskakkuja tienataaksen tanssiaismekkorahat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hamppu on monipuolinen viljelykasvi, joka voidaan jalostaa lääkeaineeksi, ravinnoksi, päihteeksi ja teollisuuden materiaaliksi. Kuten kaikilla päihteiksi luokiteltavilla aineilla, on myös hampusta saatavan kannabiksen käytöllä haittavaikutuksia esimerkiksi suun kautta nautittuna.

Kaliforniassa asuva Saira Munoz tahtoi osallistua lukionsa prom-tanssiaisiin, mutta valitettavasti tytöllä ei ollut tarpeeksi rahaa juhlavan mekon kustantamiseen. River Valley High Schoolin 19-vuotias oppilas päätti tienata mekkorahat kannabiskakkuja myymällä.

Kohtalo puuttui laittomaan peliin ja yksi tytön asiakkaista joutui sairaalaan herkun syömisen jälkeen. Nyt mekosta haaveillut on saanut neljän vuoden ehdonalaisen ja yhdeksän päivän vankeusrangaistuksen. Samassa selvisi, että Saira oli saapunut maahan vuonna 2000 väliaikaisella oleskeluluvalla.

Hamppua on käytetty lääkintä- ja hyötytarkoituksessa muinaisista ajoista saakka. Hampusta saatavia ainesosia voi käyttää myös ruoanlaitossa. Eniten kasvista leivotaan erilaisia keksejä ja kakkuja, mutta herkkujen syömistä ei tietenkään suositella alaikäisille tai lemmikkieläimille.