Tuhlaatko elämääsi? 10 vinkkiä parempaan tulevaisuuteen

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Mitä enemmän ihminen kiinnittää yleisesti huomiota hyvinvointiinsa, sitä enemmän puhutaan myös asioiden priorisoinnista. Meidän on osattava valita elämän ympärille niitä asioita, jotka todella energisoivat ja auttavat jaksamaan. Positiivinen kierre syntyy päivittäisistä pienistä valinnoista, joista kymmenen on erittäin olennaisia.

1. Pysy pois älypuhelimelta. Jos päiväsi kuluvat pirinän keskellä elämiseen ja puhelimeen vastaamiseen, saatat tajuamattasi ympäröidä itsesi stressaavilla asioilla. Reagointivalmiutta vaativa elämäntyyli ei anna tilaa rauhoittua. Tekstiviestien ja Facebook-keskustelujen sijaan voit tavata kasvotusten tärkeitä ihmisiäsi.

2. Päästä irti mukavuusalueesta. Olet ollut viimeiset vuodet samassa työpaikassa ja käyt aina samaa reittiä lenkillä. Mitä jos vaihtaisit uuteen ja katsoisit minne se vie? Voit aina valita uudestaan, mikäli valitsemasi todellisuus ei miellytä. Tee tänään jotain aivan uutta ja uudella tavalla – anna sen inspiroida.

3. Mieti miten käytät rahaa – älä tuhlaa sitä turhiin asioihin. Pennosia kuluu arjessa sinne sun tänne. R-Kioskilta tulee ostettua päivän lehden ohella tupakkaa ja makeisia, oston lisäksi tulee lisäostoksia. Kun asiasi ovat tärkeysjärjestyksessä, ja tiedät tarkkaan mitä haluat, pystyt säästämään helposti unelmiesi lomamatkaan tai uuteen sohvaan.

4. Käytä aikaasi harkiten. Valitse elämääsi niitä asioita, joita todella haluat tehdä. Monet havahtuvatkin näinä aikoina vuosien mainostoimistotyön jälkeen, että heidän todellinen kutsumuksensa onkin kukkien kasvatuksessa. Pysy taajuudella, jossa koet kokoajan tekeväsi jotain merkityksellistä – siten pysyt voimaantuneena.

5. Pidä huolta kehostasi. Jos se vaatii sen, että nouset ennen töitä puoli tuntia aikaisemmin käydäksesi lenkillä, tee se. Anna pieni kaistale aikaasi liikkumiseen – koe vaikutukset monella tasolla elämän muilla osa-alueilla. Sporttailusta ei puhuta menestymisen suhteen turhaan. Monet tekijät hakevat lisäboostia liikkumisesta, sillä se pitää myös mielen positiivisena.

6. Pidä mielesi positiivisena. Positiivinen ja hyväntahtoinen mieli on menestyksen suurin avain. Jos haluat onnistua, mutta uskomukset ja ajatukset sanovat sille ei, mikään ei tule onnistumaan. Joudut tekemään tässä työtä itsesi kanssa. Löydä itsestäsi se olemuspuoli, joka haluaa nähdä hyvän muissa ja itsessä. Kaikki menestys lähtee tunteesta, että nyt onnistut.

7. Nuku tarpeeksi. Perusmäärä 6-8 tuntia riittää joillekin, toiset tarvitsevat enemmän unta. Nuku siten, että koet olevasi virkeä koko päivän. Jos se merkitsee sitä, että nukkumaanmenoaika on yhdeksältä, anna tälle halulle periksi. Meillä on erilaiset uniikit rytmit. Yritä päästä lähelle luontaista rytmiäsi. Jos et ole aamuihminen, nuku edes viikonloppuna pidempään.

8. Vietä aikaa merkittävien ihmisten kanssa. Miksi tuhlaisit aikaasi keskinkertaiseen? Vietä aikaa upeiden tyyppien kanssa. Niiden, jotka saavat sinut tuntemaan olosi supersankariksi, ja joissa näet suuruutta ja lahjoja. Liekittäkää yhdessä toisenne parempiin saavutuksiin ja antakaa runsaasti hyvää yhteiseen pöytään.

9. Työskentele sellaisessa työssä, josta todella nautit. Työpaikan viihtyisyydessä ei useinkaan ole kyse työtehtävästä, vaan ihmisten välisestä kemiasta ja empatiasta. Anna itse kaikki minkä voit yhteiseen viihtyvyyteen ja katso, miten siihen vastataan. Mikäli koet, että voisit tehdä jotain merkittävämpää jossain muualla, anna mahdollisuus uusille asioille.

10. Elä elämää, joka näyttää ja tuntuu sinulta. Muilla on aina mielipide siitä, miten meidän pitäisi elää elämäämme. Jos isä haluaa sinusta lakimiestä, äiti opettajaa ja kaveri tahtoisi sinut mukaansa surffaamaan Havaijille, ketä heistä kuuntelet? Aivan, et ketään heistä. Nautit eniten ruoanlaitosta, joten opiskelet maan parhaassa kokkikoulussa ja sinusta tulee alasi paras. Tämä on intohimoa aidoimmillaan, ja elämäsi on arjen inspiraatiota.

Lähde: Elite Daily