NSA tiesi internetin turva-aukosta jo vuosia – käytti sitä vakoiluun

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tällä viikolla internetistä löytyneestä Heartbleed-haavoittuvuudesta, joka aiheutti internetin historian vakavimman turva-aukon lukemattomissa verkkopalveluissa. Nyt Bloomberg-talouslehti on paljastanut, että Yhdysvaltojen vakoiluorganisaatio NSA tiesi aukosta jo vuosien ajan ja käytti sitä vakoillakseen nettikäyttäjiä.

Heartbleedin kautta muun muassa Google, Gmail, Applen palvelut, Dropbox, Facebook, Tumblr, Twitter, Yahoo ja SoundCloud olivat haavoittuvaisia, ja niiden käyttäjien tulee vaihtaa salasanansa heti.

Bloombergin mukaan NSA on käyttänyt Heartbleediä ja satoja muita turva-aukkoja vakoiluun. Jo aiemmin on selvinnyt, että NSA:lla on suora yhteys kaikkien edellä mainittujen sekä tuhansien muiden verkkopalvelujen tietoihin ja eri valmistajien matkapuhelimiin. Yhdysvalloissa laki kieltää NSA:lta kotimaan kansalaisten vakoilun, mutta paljastusten mukaan NSA on vakoillut myös heitä.