Tytöille kasvatettiin aidot vaginat laboratoriossa – omista soluista

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

3D-tulostinta käytetään laajalti jo lääketieteen parissa, ja kerroimme taannoin, että parhaillaan suunnitellaan jopa tulostettavia ihmissydämiä. Nyt julkisuuteen on paljastettu jo kahdeksan vuotta sitten suoritettu koe, jossa tytöille valmistettiin laboratorio-oloissa uudet vaginat.

YouTube
YouTube

Neljän tuolloin vielä teini-iässä olleen tytön sukupuolielimet eivät olleet kehittyneet normaalisti sikiövaiheessa. BBC:n mukaan heille valmistettiin laboratoriossa heidän omista soluistaan kasvatetusta kudoksesta vaginat ikään kuin mittatilaustyönä. Kaikki tytöt pystyvät nykyisin harrastamaan normaalisti seksiä ja saavuttamaan jopa orgasmeja. He voivat lisäksi halutessaan synnyttää alateitse.

Kerroimme taannoin, että Louisvillessä sijaitseva Cardiovascular Innovation Institute on aloittanut kunnianhimoisen hankkeen, jonka tarkoituksena on tulostaa toimiva ja aitoa elintä muistuttava ihmisen sydän. Ryhmän tavoitteena on luoda keinotekoinen ihmissydän lihaksineen, kammioineen, laskimoineen ja läppineen. Suurin haaste on minimaalisten verisuonien tulostaminen.