16 merkkiä erottaa mestarimatkailijan tavallisesta turistista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaiset nuoret ovat tuttu näky maailmalla, sillä kansakuntamme on kunnostautunut matkamiesten roolissa. Samaan aikaan kun osa suomalaisista käy kerran vuodessa Kanarian saarilla karaokebaarissa, pakkaavat muut matkamiehet repun selkäänsä vähintään kolmen kuukauden välein.

Matkustaminen voi olla hyödyllinen harrastus, jolloin toimintaa koukkuun jäänyt henkilö panee rahansa ennemmin lentolippuihin kuin paikallisen kuppilan kolmostuoppiin. Ajan kanssa reissaajista kuoriutuu mestarimatkaajia ja heille yhteistä on muutama seikka maailmalla kiertelemiseen liittyen. Ensinnäkin matkamiehet eivät koskaan varaa reissua kuin korkeintaan kaksi kuukautta ennen h-hetkeä. He osaavat päästää arjesta irti reissun päällä ja nauttivat näkemästään aidosti rentoutuen. Myös sähköpostiin pannaan ilmoitus matkoilla olemisesta.

Alle viikon reissut on helppo suorittaa pelkästään käsimatkatavaroilla, sitä pidemmät reissut tehdään kuitenkin hyvin kevyellä tavaramäärällä. Osa matkustajista katsoo vasta paikan päällä, onko kotimatkalle tarvetta ostaa isompaa laukkua esimerkiksi muutamia merkityksellisiä tuliaisia varten. Mestarimatkaajat opettelevat paikallisia fraaseja etukäteen tai ensimmäisenä matkapäivänä. Lisäksi nämä reissuihmiset matkustavat mielellään yksikseen ja ainoastaan suuntaa-antavan suunnitelman kera. Minuuttiaikataulu on suurin painajainen, ja yllätyksiin varaudutaan rennolla asenteella.

Matkamiesten kokoelmissa on valmiiksi minimuotoisia shampoopulloja ja saippuoita, joita voi täytellä tarpeen mukaan. He osaavat lentokoneiden kuulutukset ja turvallisuusneuvot ulkoa. Kassissa kulkee automaattisesti mukana erilaisiin pistorasioihin sopiva adapteri, kansainvälinen luottokortti ja passin kopio. Matkakohteessa he tahtovat mahdollisimman kauan turistirysistä paikallisten keskuuteen, Huffington Postin matkailutiimi tietää.

Matkalippujen hankkiminen ja majoituksen varaaminen käy muutamassa minuutissa ja mestarimatkaajat löytävät aina edullisimmat vaihtoehdot unelmien kohteesta. Paljon reissanneet tietävät, että mikään maailmankolkka ei ole heille liian kaukana tai kallis, heidän täytyy vaan odottaa oikeaa aikaa ja parasta tarjousta. Matkustamista varten osataan säästää nopeallakin aikataululla kaikesta muusta tinkien.