6 syytä miksi kotibileet ovat parempia kuin baari-ilta

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kotibileet voivat syntyä aivan yhtäkkisestä ideasta, ja pian joku on jo kaivanut esiin kuusi isoa ginipulloa, pullon Jaffaa, huonoja ysärihittejä ja Twisterin. Baarien hintataso ja aukioloajat takaavat sen, että joskus hauskempaa ja kukkarolle ystävällisempää voi olla kotona juhliminen.

Silloin seurana ovat parhaimmat kaverit ja heidän tuttunsa. Elite Dailyn mukaan illanvieton ruusuisiin puoliin kuuluu esimerkiksi se, että silloin tulee käytettyä vähemmän rahaa. Tämän lisäksi jokaisella meistä on DJ-potentiaalia, kunhan Spotifyn parhaimmat soittolistat saadaan rullaamaan.

Baarissa voi monesti puistella päätään musiikkivalinnoille. Kotona sinä päätät, mikä soi. DJ ei perusyökerhossa koskaan kattaisi settiinsä peräkkäin Princeä, Lady Gagaa ja Eläkeläisiä. Kotibileissä tälle yhdistelmälle voidaan jopa hurrata. Yökerhoon pääsee minkälaisia urpoja vain – kotibileissä vieraslista on rajattu. Toisin sanoen kutsut keitä haluat.

Kotibileissä on se hyvä puoli, että kun baarit yleisesti menevät kiinni, bileet omassa asunnossa ovat vasta hyvässä vauhdissa. Lisäksi sänky löytyy läheltä, kun olo lähenee sammumista. Aamulla omasta jääkaapista löytyvät tarvittavat krapulantappoainekset.