Hengenvaarallinen maastopyörätempaus videolle: ”Katsominenkin tekee pahaa”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maastopyörillä suoritettavaa alamäkiajoa harrastetaan yleensä mäkisessä tai kivikkoisessa maastossa esimerkiksi kesäisillä laskettelurinteillä tai vuoristomaisemissa. Kerroimme viime vuonna erityisen hurjasta tapauksesta, joka on nyt saanut seuraajan. Verkossa on julkaistu niin huima maastopyöräilyvideo, että sitä katsoessa nousee iho kananlihalle.

YouTube
YouTube

Misha Andriasyanin lataama YouTube-video näyttää ensimmäisestä persoonasta kuvattuna järisyttävän laskeutumisen vuorella olevaa kinttupolkupolkua pitkin – ja polkupyörällä suoritettuna. Toisinaan kapean reitin molemmin puolin näyttää olevan todella jyrkkä pudotus, ja kannattaa ottaa huomioon, että kamera valehtelee etäisyyksiä kuvatessa. Todellisuudessa näkymät ovat varmasti olleet vieläkin päätähuimaavammat.

Olemme kertoneet extreme-lajeihin hurahtaneista hurjapäistä, joiden elämän suolana on uskomattomien ideoiden ja tempausten toteuttaminen. Ääriurheilua voi harrastaa monen eri lajin parissa, mutta tyypillisesti siihen kuuluu terveyden tai hengen asettaminen vaaralle alttiiksi. Videon polkupyöräilijää ei voi kutsua hyvällä tahdollakaan heikkohermoiseksi maastopyöräilijäksi, sillä hän itse tyytyy sanomaan vain kerran suorituksensa aikana rauhallisesti: ”Wow!”