Terroristiepäiltyjä kidutettiin Red Hot Chili Peppersin musiikilla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kuubassa sijaitsevan Guantanamo Bayn vankileirin vangit ovat joutuneet kokemaan kyseenalaisia kidustustoimia, joissa heitä on pakkosyötetty tai pakotettu kuuntelemaan väkisin heidän uskonvastaista musiikkia. Musiikkia on käytetty kidutusvälineenä muuallakin, mutta nyt uusi yhtye on saanut kidustusleiman otsaansa.

Al Jazeera America -julkaisu on uutisoinut, että Guantanamo Bayssa käytettiin vuonna 2002 kidutukseen myös Red Hot Chili Peppersin musiikkia. Yhtyeen rumpali Chad Smith on kauhistunut paljastuksesta, sillä hän on luullut, että vankeja on kidutettu raskaammalla tai roisimmalla musiikilla.

– Musiikkimme on positiivista. Sen tarkoituksena on tehdä ihmiset hyväntuulisiksi ja tämä uutinen järkyttää minua. En pidä tästä ollenkaan, todella paska juttu!, Chad sanoi Upproxxin mukaan.

Guantanamo Bayn keskitysleiri on saavuttanut laajalti kyseenalaista julkisuutta ja se on perustettu terrorismin vastaisen sodan yhteydessä. Siellä on tämänhetkisten raporttien mukaan edelleen vangittuna ihmisiä 46 eri kansallisuudesta. Myös Eminemin musiikkia on käytetty siellä kidutusvälineenä. Uutisoimme taannoin, että Somalian merirosvoja kidutettiin Britney Spearsin musiikilla, joten ilmiö on levinnyt myös muualle maailmaan.