Ällistyttävä läpimurto! Älypiilolinsseissä on sisäänrakennettu kamera – salakuvaus uudelle tasolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Google Glass -älylaseista povataan seuraavaa älypuhelinten kaltaista teknologiavillitystä. Ne esimerkiksi mahdollistavat ihmisen näkökulmasta kuvattujen videoiden tallentamisen helposti. Googlella on kuitenkin myös toinen ässä hihassaan.

Google
Google

Google ilmoitti kehitelleensä niin kutsutut älypiilolinssit, jotka tuovat kehittyneen teknologian kirjaimellisesti käyttäjän silmille. Google X -laboratoriossa kehitetyissä ja vuonna 2012 patentoiduissa piilolinsseissä on muun muassa sisäänrakennettu kamera.

Keksintö kuulostaa siis muiden ihmisten salakuvaamista harrastavien märältä unelta. Piilolinsseistä voi kuitenkin olla apua myös esimerkiksi sokeille. Lasien vakiovarustukseen lukeutuva sensori voisi nimittäin varoittaa heikkonäköistä käyttäjää mahdollisista vaaroista, kuten lähestyvistä autoista.