Lapset mukaan ruoanlaittoon – valtava vaikutus ruokavalioon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lapset, jotka osallistuvat myös ruoanlaittoon, syövät huomattavasti enemmän kasviksia kuin ne, jotka eivät osallistu aterian valmistukseen. Tämä selviää Nestlen teettämästä tutkimuksesta, jossa selvitettiin lasten ruokailutottumuksia ja osallistumista ruoanlaittoon.

– Osallistuminen ruoanlaittoon auttaa lapsia omaksumaan terveellisiä ruokailutottumuksia. Tutkimuksen perusteella lapset söivät paremmin ja suurempia annoksia etenkin kasviksia, kun he osallistuivat aterian valmistukseen, Klazine van der Horst kertoo.

Tutkimukseen osallistui 47 vanhempaa 6 – 10-vuotiaiden lastensa kanssa. Lapset ja vanhemmat valmistivat yhteisen aterian erilaisista aineksista, kuten kanasta, salaatista, kukkakaalista ja pastasta. Puolet lapsista otettiin mukaan ruoanlaittoon vanhempiensa avuksi kokoamaan salaattia ja auttamaan kanan valmistuksessa, kun taas toisen tutkimusryhmän vanhemmat valmistivat aterian ilman lasten apua.

Tutkimuksesta käy ilmi, että vanhempiensa kanssa ruokaa valmistaneet lapset söivät lähes 76 prosenttia enemmän salaattia ja 27 prosenttia enemmän kanaa kuin vertailuryhmä. Parantuneen ravitsemuksen lisäksi koko perhe hyötyy yhdessä vietetystä ajasta. Perheen kesken kokkaaminen sai lapset tuntemaan itsensä ylpeiksi ja se lisäsi kaikkien perheenjäsenten myönteisiä tunteita. Lapset, jotka auttoivat ruoanlaitossa, viettivät vertailuryhmää kauemmin aikaa ruokapöydässä ja nauttivat ruokailusta enemmän.