Maailman ensimmäinen kannabisautomaatti Coloradoon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Coloradon osavavaltio laillisti taannoin kannabiksen viihdekäytön, ja lakiuudistuksen on uutisoitu tuovan verotuloja suoraan osavaltion kassaan arviolta 100 miljoonaa dollaria. Myös kannabiksen ympärillä kasvava bisnes on ollut erittäin tuottoisaa ja samalla myös työllistävää.

Coloradon Avonin asukkaat voivat nyt hankkia kannabiksensa kätevästi automaatin kautta. Ensimmäinen American Green -yrityksen valmistama ZaZZZ-niminen laite ilmestyi kaupunkiin tällä viikolla. Alaikäisille myynti on estetty kehittyneen tekniikan avulla, sillä ostajien täytyy esittää laitteessa olevaan lukijaan ajokorttinsa tai muu vastaava henkilöllisyystodistus.

Automaatti on toistaiseksi tarkoitettu vain lääkekannabiksen hankkimiseen tarvittavan luvan omistaville polttelijoille. Automaatit aiotaan kuitenkin tuoda muidenkin kannabiksen ystävien käyttöön, ja myytävien tuotteiden valikoimaa aiotaan kasvattaa esimerkiksi kannabiskeksien muodossa.

Uutisoimme taannoin, kuinka Coloradon kuvernööri John Hickenlooper kertoi, että osavaltion budjettiin oli laskettu viime vuonna 70 miljoonan dollarin kannabisverotulo, mutta se on nyt nousemassa jopa 100 miljoonaan. Sitäkin suuremmat säästöt yhteiskunnalle tulevat siitä, että vankilat eivät ole enää täynnä kannabisrikoksista tuomittuja ihmisiä. Kannabisverosta hyötyy suoraan osavaltion koulujärjestelmä, sillä merkittävä osa verotuloista ohjataan koulujen rakentamiseen ja remontoimiseen.