Terveelliset elämäntavat – parisuhteen kulmakivi!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Terveelliset elämäntavat houkuttavat ja koukuttavat. Esimerkiksi moni kolmekymppinen on tietoisesti lopettanut jossain vaiheessa elämäänsä tupakoinnin, liiallisen alkoholin käytön ja epäterveellisen ruokavalion ja siirtynyt kohti täysipainoisempaa elämäntyyliä.

Terveys on nyt myös jossain määrin muotia, kun jokaista suupalaa ja askelta vahdataan julkisesti ja niistä kerrotaan myös sosiaalisessa mediassa. Muoti-ilmiö ei ole ollenkaan paha, sillä terveelliset elämäntavat voivat toimia jopa parisuhteen kulmakivenä. Tällöin kaikki tekeminen ja oleminen perustuu hyvinvoinnin tavoittelemiseen. Sen lisäksi, että paheista vapaa elämäntyyli antaa monille raikkaamman ulkonäön, vahvistaa se myös vastustuskykyä ja nostaa testosteroinia. Kun ihminen näyttää hyvältä, tuntee hän myös itsensä paremmaksi.

Viehättävillä ihmisillä on usein myös parempi itsetunto ja he voivat elää stressivapaammin ilman, että heidän täytyisi jatkuvasti miettiä omaa ulkonäköään. Tämä heijastuu olennaisesti myös parisuhteen laatuun. Terveellinen ruokavalio on olennainen osa pakettia, ja siihen kuuluu monipuolisesti ravintopitoista ruokaa. Vanha sananlasku, olet mitä syöt, pitää hyvin paikkaansa, Femail First muistuttaa.

Parisuhteessa voi kokata yhdessä, harrastaa liikuntaa ja viljellä vaikka kasvimaata. Terveellinen elämäntapa ei kuitenkaan tarkoita kaikista pikkutuhmista nautinnoista luopumista, sillä punaviinilasillinen illalla tai bileristeily viikonloppuna saattaa olla joidenkin mielestä yhtä terveellistä tai sielua ravitsevaa kuin avantouinti tai viikon paasto. Pääasia on, että pari on yhdessä hyvinvoinnin asialla.