Zeldaa pelataan nyt virtuaalikypärä päässä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pelikokemukset nousevat uudelle tasolle Oculus Rift -virtuaalikypärän avulla. Realistinen pelaaminen asettaa ihmisille uudenlaisia haasteita, mutta antaa samalla ikimuistoisia kokemuksia. Nyt vuoronsa saa ikuinen klassikkopeli Zelda.

YouTube
YouTube

Vaecon on julkaissut videon, jolla näytetään virtuaalikypärä päässä pelattavan The Legend of Zeldan maailma. Nintendo Entertainment System -pelikonsolille vuonna 1986 ilmestynyt peli saa uudenlaisen kolmiulotteisen tason ja yhtiö julkaisee videolla olevan peliosan beta-version ilmaiseksi maaliskuussa.

Oculus Rift -virtuaalikypärä tarjoaa uudenlaisia innovaatioita myös videopelien suhteen. Videopelit ovat muuttuneet yksinkertaisen ohjaimen näpyttelystä koko keholla hallittaviksi areenoiksi. Konsolipelissä voi ohjailla hahmon liikkeitä omilla vartalon liikkeillä.

Esittelimme äsken, miltä Skyrim-pelin pelaaminen näyttää virtuaalikypärän, Cyberithin Virtualizer-laitteen ja Wii-konsolin ohjaimen kanssa. Pelaaja kuvaili kokemusta nautinnolliseksi ja uskomattomaksi, eikä Zeldaa pelannut mies tuntunut olevan ainakaan vähemmän innostuneempi.