Robotti tanssii uskomattoman ihmismäisesti – uskotko silmiäsi?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin Googlen johtavan insinööri Ray Kurzweilin luomista skenaarioista, jonka mukaan robotit tulevat ohittamaan ihmisen älykkyydessä vuoteen 2029 mennessä. Robotit ovat jo nyt, 15 vuotta aiemmin, hyvin ihmismäisiä laitteita.

YouTube
YouTube

Tästä on todisteena verkkoon julkaistu video Jordan Wolfsonin luomasta robottinaisesta, joka liikuttelee taitavasti sormiaan samalla kun tanssii Robin Thicken hittibiisi Blurred Linesia. Robottinukke aiheuttaa takuuvarmoja painajaisia, vaikka se pysyykin tanssiliikkeissään musiikin tahdissa. Hämmästyttävintä lienee nuken eroottisvivahteinen vartalonkieli.

Ekspertti Ray Kurzweilin mukaan robotit pystyvät pian oppimaan uusia asioita kokemusten perusteella, kertomaan vitsejä ja jopa flirttailemaan. Lisäksi Kurzweil otaksuu, että robottiosia tullaan hyödyntämään tulevaisuudessa myös ihmisissä scifi-elokuvien tyyliin. Hänen mukaansa ihmiskunta voi olla kuolematon jo vuonna 2045.