Uskomaton tilanne: Suuri määrä käärmeitä valtasi koulun – oppilaat evakkoon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kirgisialaisessa kylässä kummastellaan parhaillaan tilannetta, joka voisi hyvinkin olla Hollywood-elokuvan käsikirjoitus. Vastaavaa on nimittäin aiemmin nähty lähinnä vain valkokankaalla, sillä kylän lukio on muuttunut käärmeiden valtakunnaksi.

Washington Post uutisoi, että Alayssa sijaitseva lukio on jouduttu sulkemaan, koska koulussa on majaillut noin 30 suurikokoista käärmettä jo useiden kuukausien ajan. Käärmeet ovat asustelleet jopa luokkahuoneissa ja ongelma alkoi kevätlukukauden alussa. Vaikka käärmeet eivät ole myrkyllisiä, eivät ne lukeudu unelmien luokkatovereiden joukkoon.

Käärmekammo, eli ofidiofobia, on yksi yleisimmistä ihmisillä olevista peloista. Käärmeet esiintyvät myös monissa elokuvissa, joista tunnetuin lienee Samuel L. Jacksonin tähdittämä Snakes on a Plane. Elokuvasta on tullut pienoinen kultti internetissä sen legendaaristen lausahdusten myötä.