Läpimurto! Rakennusyhtiö tulosti 10 taloa yhdessä päivässä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

3D-tulostiminen avulla luodaan virtuaalisia malleja fyysisiksi esineiksi erilaisista materiaaleista. Kolmiulotteinen tulostaminen on jo pitkään ollut arkipäivää ja internetissä on ladattavissa ilmaiseksi erilaisten esineiden tulostusohjeita ja valmiita koodeja.

3dens.org
3dens.org

3D-tulostinta käytetään laajalti jo lääketieteen ja taiteen parissa, mutta nyt siitä ovat innostuneet myös arkkitehdit ja talonrakentajat. Kiinan Shanghaissa on tulostettu yhden vuorokauden aikana kokonainen kymmenen talon kylä. Jokaisen talon valmistuskustannukset olivat noin 3.600 euroa ja rakennusmateriaali on kierrätettävää.

YouTube
YouTube
YouTube
YouTube

Asiasta uutisoineen IFL Science -nettijulkaisun mukaan taloja tulostava WinSun Decoration Design Engineering Co -yhtiö vietti prototyypin suunnittelun parissa vuosia, kunneslopullista versiota varten syntyi 150 metriä pitkä, kymmenen metriä leveä ja kuusi metriä syvä tulostin. Valmistusmateriaalina on sementtiä sekä rakennus- ja teollisuusjätettä. Tulostusmallia voi muuttaa tarpeiden mukaan esimerkiksi viemärijärjestelmää ja ikkunoita varten.