Maailman suurin vesisota – vaahtoa ja vettä katujen täydeltä Thaimaassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Thaimaassa juhlittiin hiljattain Songkran-nimistä uudenvuodenjuhlaa. Ihmiset kokoontuivat kaduille paraateihin ja festivaaleihin. Juhlan upein huipentuma oli kaiketi suuri vesisota, jossa jokainen osallistuja kastui läpimäräksi. Pääsemme kurkistamaan tunnelmiin kuvagallerian kautta.

Bangkokista Chiang Maihin saakka ulottunut vesisotatanner oli värikästä katseltavaa niin paikallisille kuin turisteille. Ihmiset heittelivät toistensa päälle vettä joko ämpäreillä tai vesipyssyillä. Parhaiten varustautuneilla oli mukanaan kunnon supersoakerit. Netissä on julkaistu lukuisia kuvia tapahtumasta ja ihmisten ilmeistä voi huomata, että he nauttivat jokaisesta pisarasta.

Songkran on thaimaalainen vanhan ajanlaskun juhla, jonka avulla ylistetään vuoden kuumimman ajan ja sadekauden alkamista. Juhla on kansallinen vapaapäivä ja ihmiset ovat suuressa karnevaalitunnelmassa yön pikkutunneille saakka. Kerroimme taannoin, että Thaimaan viranomaiset päättivät perustaa sikäläisen uudenvuoden ajaksi erityisiä alkoholivapaita vyöhykkeitä. Niiden sisällä alkoholin nauttiminen, myyminen ja hallussapito oli kiellettyä ja olisi voinut viedä jopa vankilaan.