Kauneusleikkausten kääntöpuoli – potilaat eivät näytä enää passikuviltaan!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Julkisuudessa on paljon henkilöitä, jotka ovat pilanneet ulkonäkönsä kymmenillä kauneusleikkauksilla. Yleensä leikkauksista haetaan kuitenkin apua ulkonäöllisiin epäkohtiin, ja joskus kirurgin veitsen alla syntyvät luomukset ovat kaukana alkuperäisestä.

Korean Times
Korean Times

Olemme kertoneet Etelä-Koreassa villitsevästä trendistä, jossa naiset korjailevat ulkonäköään auliisti kirurgin veitsen alla. Myös ulkomaalaiset matkustavat maahan ammattitaitoisen, mutta suhteellisen edullisen plastiikkakirurgian toivossa. Nyt kuitenkin viranomaiset ovat kohdanneet uuden haasteen kauneusleikkauksiin keskittyvässä turismissa: Potilaat eivät enää muistuta passikuvissa olevaa henkilöä.

Korean sairaaloissa on ryhdytty jakamaan potilaille todistuksia, joissa henkilön vakuutetaan olevan sama kuin passikuvassa, mutta kauneusleikkauksen jälkeen. Korealaiset Onboa ja Munhwa -julkaisut uutisoivat, että todistuksen avulla rajavartijat voivat selvittää kauneusleikkauksen todellisuuden kätevästi puhelinsoitolla. Jotta ikävyyksiltä vältyttäisiin jatkossa, on henkilöiden helpompi hakea uudella kuvalla varustettu matkustusasiakirja.