Urheilufanien painajainen – junien värejä vastustetaan voimakkaasti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Seattle Seahawks ja San Franciscon 49ers ovat kaksi amerikkalaista jalkapalloa pelaavaa joukkuetta, joita voidaan pitää verivihollisina keskenään. Joukkueet ovat ottaneet monesti mittaa toisistaan ja kerroimme viime syksynä Seattlen kannatusjoukkueen huutaneen pelissä niin kovaa, että he rikkoivat faniyleisöstä lähtevän ääniennätyksen 131,9 desibelillä.

Nyt San Franciscon kaupunki on päättänyt uudistaa julkisten kulkuneuvojen ilmettä ja päivittää vanhaa junakalustoa uuteen. Kaupungin alueella kulkee erittäin toimiva BART-juna, joka on suosittu ja nopea kulkuväline sekä turistien että paikallisten keskuudessa.

Nyt 49ersin fanit ovat raivostuneet, koska junien penkit ovat väritykseltään neonvihreät ja siniset. Värit ovat Seahawksien tunnusomaiset sävyt. Sanfranciscolaisen joukkueen fani on tehnyt asiasta kansalaisaloitteen, jonka mukaan penkkien värit tulisi vaihtaa neutraalimmaksi tai ainakin vähemmän verivihollista muistuttavaksi.

Aloitteen on allekirjoittanut jo 1.200 henkilöä sen vaatimasta 1.500:sta, Daily Snark uutisoi. Uudet vaunut otetaan käyttöön vasta vuonna 2017, joten väriä voidaan todennäköisesti vielä muuttaa helpostikin.