Menestynyt yrittäjä hyvin ansaitusta luksuselämästä: ”Work Hard, Play Hard”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Menestyminen vaatii lujaa tahtoa, asennetta ja intohimoa. Määrätietoinen elämässä eteneminen on monille kuitenkin enemmän elämäntapa kuin unelma – on eri asia tehdä asioita kuin pelkästään tahtoa niitä. Sanotaan, että raskas työ vaatii raskaat huvit, ja nyt yrittäjä Rich Gorman puoltaa sananlaskua oman elämänsä esimerkeillä.

Luksustyylisen elämän asialla oleva JustLuxe-sivusto kertoo, että jotta elämään voi saavuttaa ylellisyyttä, täytyy ihmisen itsessään olla valmis siitä nauttimiseen. Ruoskalla omaan selkään piiskaaminen voi olla kauaskantoinen ja tehokas keino edetä yrityselämässä, mutta mikäli ihminen ei koskaan nauti viljelemiensä hedelmien sadosta, jää hyöty puolikkaaksi. Toisin sanoen kannattaa niittää sitä mitä kylvää, jotta mielenkiinto ja vire säilyy myös matkalla päämäärään.

Nauti matkasta, älä pelkästään lopputuloksesta. Gorman kertoo, että hän hemmottelee itseään onnistumisensa mukaan. Mikäli yrityksen vuosi on mennyt hyvin, saattaa hän ostaa itselleen paremman kellon ranteeseen muistuttamaan ansioikkaasta ajasta. Samalla kello toimii inspiraationa ja muistutuksena siitä, miksi hän jaksaa uurastaa. Toisilla palkinto voi olla uusi asunto, lomamatka tai vaikkapa auto. Myös kunnon yöunet tai hyvä kirja sopii kannusteeksi, oman tyylin mukaan.

Järkevä taloudenhoito ei kuitenkaan tarkoita ylenpalttista varojen tuhlaamista ja törsäämistä, sen sijaan palkintoperiaatteella elävä menestyjä voi hankkia kerralla jotain suurta ja näyttävää. Gormanin ideana on itsensä palkitseminen, sillä mikäli ei pääse nauttimaan työnsä saavutuksista edes pienellä mittakaavalla, saattaa tekeminen muuttua ajan myötä tasapaksuksi ja yrityksen voittokulku tyssää.

Ruoki menestymistä. Osoita itsellesi, että olet kaiken arvoinen ja jaksat uurastaa unelmiesi eteen entistäkin tehokkaammin. Ihminen voi saavuttaa kaiken haluamansa, kunhan näkee sen eteen vaivaa ja uskoo asiaansa. Unelmien saavuttaminen on kuitenkin yhtä tärkeää kuin niiden toteuttaminen. Sinä pystyt siihen ja muista myös kiittää tärkeää tekijää saavutuksistasi – itseäsi.