Kodittomat ovat näkymättömiä – vaikka kadulla istuisi oma vaimo!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Teollisuusmaissa köyhillä ihmisillä on huomattavasti vähemmän varallisuutta kuin kansalaisilla keskimäärin. Mikäli hyvinvointivaltiossa lukeutuu köyhien kastiin, saattaa rahattomuus lopulta johtaa kodittomuuteen. Kodittomia näkee etenkin suurkaupunkien kaduilla kerjäämässä.

YouTube
YouTube

Verkkoon on julkaistu vaikuttava video siitä, kuinka katujen ihmisistä tulee monien silmissä näkymättömiä. Kuvausryhmä maskeeraa tavallisia ihmisiä kodittomiksi ja panevat heidän läheisiään tai sukulaisiaan kulkemaan roolihahmojen ohi. Kukaan kävelijöistä ei huomaa, että kadulla istuu tuttuja kasvoja.

Syy lienee siinä, että ihmiset ovat pohjimmiltaan hyvin välinpitämättömiä heikko-osaisia kohtaan. Auttaminen ei tarkoita välttämättä rahan antamista, vaan esimerkiksi vapaaehtoistyöhön osallistumista tai sitä, että on valmis etsimään aktiivisesti keinoja köyhien työllistymiseen ja sen myötä parempaan varallisuuteen. Liikuttava video osoittaa sormella kaikkia ohikulkijoita ja hyvä niin, asioiden on muututtava. Video on New York Rescue Mission -työrymän tuottama.