Maailman nopein hissi nousee 95 kerrosta 43 sekunnissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Portaiden käyttäminen on yksinkertainen ja helppo tapa pitää kuntoa yllä, kun kiipeää rappusia sen sijaan että matkaisi ylös hissillä. Yli kymmenen kerroksen nouseminen alkaa olla jokaiselle jo hieman haasteellisempaa. Tällöin kannattaa suosiolla ottaa hissi, puhumattakaan, jos kerroksia on 95.

Hitachi
Hitachi

Kiinassa otetaan pian käyttöön maailman nopein hissi, joka kulkee 95. kerrokseen uskomatonta 71,78 kilometrin tuntivauhtia. Toisin sanoen hissi on määränpäässään 43 sekunnissa. Hissi tulee Finance Center -pilvenpiirtäjään, Guangzhouhun eteläiseen Kiinaan.

Asiasta uutisoineen Business Weekin mukaan hissin teknologia on suunniteltu siten, ettei se aiheuta korville turhaa painetta ja se pysähtyy pehmeästi. Tampereen Näsijärven rannalla sijaitsevassa Näsinneulassa on Suomen nopeimmat julkisessa käytössä olevat henkilöhissit. Hissit nousevat huipulle 32 sekunnissa.