Tutkimus selvitti: Näin etnisyys vaikuttaa kumppanivalintaan – yllätystulos!

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Jotkut ihmiset tuntevat vetoa tietynnäköiseen kumppaniehdokkaaseen. On naisia, jotka ihannoivat tummasilmäisiä latinoita tai raamikkaita tummia miehiä. Niin ikään kaksilahkeisten joukosta löytyy aasialaisen kauneuden ystäviä.

YouTube
YouTube

Mikä on sinun ihannenaisesi tai -miehesi ulkonäkö etnisessä mielessä? Nyt video kertoo, miten kiinnostus jakaantuu yleisellä tasolla. Tutkijat ovat viime aikoina analysoineet 2,4 miljoonan heteroseksuaalin välisiä suhteita AYI-treffiapplikaatiossa.

Miehet kiinnostuivat eniten aasialaisista naisista. Poikkeus tästä olivat aasialaiset miehet, jotka tunsivat eniten vetoa latinonaisiin. Kaikki naiset tummaihoisia lukuunottamatta halusivat vaaleaihoisen miehen. Vaaleaihoiset miehet pitivät sen sijaan enemmän muista etnisyyksistä naisten suhteen, kuin omastaan. Samantapaisen OkCupid-treffiapplikaation mukaan tummat naiset olivat vähiten halutuin ryhmä.