Etiopiassa liikenne täyttä kaaosta – uskaltaisitko mukaan?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Eurooppalainen liikenne on yleensä hyvin säntillistä ja sääntöjä noudattavaa verrattuna esimerkiksi aasialaiseen tai afrikkalaiseen tyyliin. Nyt verkkoon on julkaistu video etiopialaisen Addis Ababan kaupungin suuresta Meskel Square -nimisestä risteyksestä.

YouTube
YouTube

Videolla näytetään paikallinen ajotyyli, jota voi hyvällä omatunnolla kuvailla mielivaltaiseksi. Risteyksessä sompailee ihmisiä, autoja ja suuria ajoneuvoja. Kaikki ajavat oman halunsa mukaan ja ilman säännönmukaisia reittejä. Risteyksessä ei ole liikennevaloja, ajokaistoja tai väistämisvelvollisuuksia. Järkyttäväksi asian tekee se, että ihmiset ylittävät katua muina miehinä autojen välissä puikkelehtien.

Liikennesäännöt on laadittu turvallisuuden puolesta. Suomalaiset liikennesäännöt on määritelty lähinnä tieliikennelaissa ja -asetuksissa. Useimmissa maissa on käytössä oikeanpuoleinen liikenne. Suomen vilkasliikenteisin paikka löytyy Helsingin Pakilasta Kehä I -tieltä.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.