Ikävä aurinkoon? Hyppää koneeseen jo tänään

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomessa on jo saatu ensikosketus kesäisiin keleihin, mutta pääsiäisen jälkeen kelit ovat kylmentyneet uudelleen. Varsinaiseen kesään on vielä aikaa, joten nyt voisi olla hyvä hetki keittää kuppi hyvää teetä, istua tietokoneen ääreen ja aloittaa aurinkolomien kartoittaminen.

Ihminen huomaa yleensä helposti, milloin hän kaipaa vaihtelua rutiineihin ja karkumatkaa kuumuuteen. Huffington Postin matkatiimi listasi nyt pilke silmäkulmassa merkkejä siitä, mistä tietää henkilön kaipaavan kipeästi auringonsäteitä. Oman elämän harmauden huomaa etenkin valokuvista, kun kuvassa poseeraava henkilö näyttää niissä enemmän kalkkilaivan kapteenilta kuin punaposkiselta puurtajalta.

Ihon väriä ei kannata tummentaa keskellä talvea itseruskettavien tuotteiden avulla, sillä vaarana on ulkonäön muistuttavan lopputuloksessa enemmän porkkanaa kuin päivettynyttä kaunotarta. Iho reagoi talveen usein muutenkin voimakkaasti ja viimeistään silloin on hyvä suunnata tropiikkiin, kun iho ei kostu edes paksusta voidekerroksesta. Jopa palanut nahka alkaa kuulostaa houkuttelevalta…

Matkapakettien hinnat saattavat järisyttää tavallisella tilipussilla eläviä, mutta viimeistään siinä vaiheessa, kun näkee muiden aurinkoposeeraukset ja lomakuvat Facebookissa, loihtii matkarahat esiin vaikka väkisin. Syödään sitten vaikka kaurapuuroa koko huhtikuu. Eniten talvessa ahdistaa ehkäpä se tieto, että vuodenaika ei ole loppumassa vielä viikkokausiin ja kesään on monta kuukautta.

Aamulla töihin vaeltavat sielut eivät herää auringonnousuun, vaan viettävät päivän valoisimman hetken työpaikallaan. Moni olisikin tunkkaisen toimiston sijaan makoskelemassa uima-altaalla ihanissa aurinkolaseissa hyvää musiikkia kuunnellen. Todellisuudessa ulkoilmassa vaelletaan untuvatakkiin ja huiviin kääriytyneenä siten, että happea ei saa muu kuin nenänpää. Miksi et jo varaa äkkilähtöä aurinkoon?