Game Boy täytti 25 vuotta: ”Nyt mukana uusi peli – Tetris!”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pelikonsolit saapuivat yleisille markkinoille jo 1970-luvulla, mutta todellisen potin räjäytti japanilainen Nintendo 1980-luvun puolivälissä Nintendo Entertainment System -laitteensa ansiosta. Äskettäin vietettiin erään toisen Nintendon menestyskonsolin syntymäpäivää.

YouTube
YouTube

Game Boy -käsikonsoli tuotiin markkinoille 21. huhtikuuta 1989. Laite vietti siis 25. syntymäpäiviään. Game Boy ei ollut ilmestymisajankohtansa kehittynein käsikonsoli, mutta tunnetun merkkinsä ja laadukkaan pelivalikoimansa ansiosta tuon ajan suosituin kannettava pelilaite. Nintendo on Huffington Post -lehden mukaan myynyt yli 118 miljoonaa Game Boy ja Game Boy Color -laitetta. Oheisessa televisiomainoksessa nähdään laitteen vanha mainos.

Game Boy saattaa mustavalkonäyttönsä ansiosta vaikuttaa nykypelaajille vanhanaikaiselta laitteelta, mutta käsikonsolilla on edelleen uskolliset faninsa ja käyttäjänsä. Taannoin internetissä esiteltiin iPhonelle kehiteltävää lisälaitetta, jonka avulla modernin älypuhelimen voi helposti muuttaa klassiseksi pelilaitteeksi. Muistoja alkuperäisestä Game Boysta voi verestää vaikkapa Youtubesta löytyvän vanhan, ehtaa kasariestetiikkaa pursuavan mainoksen muodossa.