Koiralla hervoton kuorsaus – kuulostaa laivan sumutorvelta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kuorsaavan ihmisen kanssa nukkuminen vaatii harjoittelua. Kun ääneen lopulta vuosien saatossa tottuu, saattaa toinen herätä öisin siihen, jos vierustoveri ei kuorsaakaan. Myös eläimet pitävät nukkuessaan kuorsaavaa ääntä. Osa kissoista ja koirista kuorsaa jopa niin kovaa, että ihmiset joutuvat siirtämään ne pois makuuhuoneesta.

YouTube
YouTube

Näemme nyt kovaäänisesti uinuvan koiran, jonka ääni voittaa voimakkuudellaan varmasti kaikki pienesti tuhisevat nelijalkaiset. Lattialla hirsiä vetelevä koira kuulostaa nimittäin enemmän veturilta tai laivan sumutorvelta kuin tavalliselta lemmikkieläimeltä. Videosta uutisoinut Elite Daily naureskeli, että samanlainen ääni kuullaan myös suositussa Inception-elokuvassa.

Tupakointi ja alkoholin nauttiminen voivat lisätä ihmisten sängyssä korisemista huomattavasti. Kuorsaamisen syy voi piillä myös petivaatteissa. Pöly tukkii helposti nenäontelot, ja jos hengittäminen tapahtuu ainoastaan suun kautta, lisääntyy kuorsaaminenkin. On myös eri asia kuorsata nenän tai kurkun kautta, joten mikäli vaivasta koituu suunnatonta ongelmaa, kannattaa kuorsaamisen alkulähde käydä selvittämässä asiaan erikoistuneen spesialistin luona.