Mies ei käynyt vajassa 3 vuoteen – siellä odotti järkyttävä näky

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jättimäiset herhiläiset kylvävät kauhua myös Suomessa, sillä laji on huomiotaherättävän suurikokoinen. Herhiläisiä tapaa lähes jokaisessa maailmankolkassa. Myös herhiläiset rakentavat ahkerasti yhteiskuntaansa ja pesiä kuningatartaan varten.

Nyt verkossa leviää kuva erään redditorin isän löytämästä herhiläispesästä. Kammottavassa otoksessa on todella suuri pesä, joka on yhteydessä pelottavaan puupatsaaseen. Näyttää, kuin herhiläispesä olisi nielaissut muumioituneen ihmisen sisäänsä. Herhiläiset olivat rakentaneet pesänsä majaan, jossa ei käyty kolmeen vuoteen.

Maailman suurin herhiläislaji löytyy Aasiasta ja sen vartalo voi kasvaa viiden senttimetrin pituiseksi. Aasian jättiläisherhiläisen siipien väli voi olla puolestaan yli 7,5 senttimetriä. Pelottavan pörriäisen pistos voi olla ihmisille kuolettava, sillä jättiläisherhiläinen erittää voimakasta hermomyrkkyä.