Jymy-yllätys pettämisestä: Musiikkimaulla yhteys uskottomuuteen – gospel hävisi räpille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmisiä voi helposti kategorioida musiikkityyliensä mukaan. Tiettyn genren tosifanien elämä määriytyy helposti yhden tyylilajin mukaan pukeutumista ja juomatottumuksia myöten. Nyt myös musiikkimaun kerrotaan vaikuttavan siihen, kuinka helposti henkilö pettää kumppaniaan.

Pettämissivusto Illicit Encountersin teettämän kyselyn mukaan musiikkimaku määrittelee uskollisuuden tason. Kaikista vähiten kyselyn perusteella pettävät räppiä kuuntelevat henkilöt, kun vastaajista vain kaksi prosenttia tunnusti kuuntelevansa kyseistä musiikkigenreä.

Itse asiassa räppiä kuuntelevia oli pettämissivuston kyselyssä vähemmän kuin uskonnollista gospelia kuuntelevia. Klassinen musiikki ja country olivat myös turvallisia musiikkimakuja kumppanille, kun pettäjistä vain 18 prosenttia edustaa näitä kahta musiikkityyliä.

Eniten syrjähyppyihin ajautuvat popin ja rokin ystävät, kun listapoppia kuuntelevista peräti 26 prosenttia touhuilee kumppaninsa selän takana. Legendaarinen lausahdus sex, drugs and rock n’ roll pitää paikkansa, sillä tämän musiikkityylin edustajat ja kuuntelijat pettävät eniten 41 prosentin äänienemmistöllä.