Sairas ilmiö: Naiset leikkelevät jalkojaan korkokenkiin sopiviksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Stilettikoroilla kävelemistä voidaan verrata kovan luokan trapetsitaiteiluun. Korot antavat näyttävyyttä, pituutta ja ryhtiä, mutta joskus niiden käytössä joudutaan tinkimään jalkojen hyvinvoinnissa, eivätkä mallien käyttämät jalkineet välttämättä istu tavallisiin lättäjalkoihin.

Nyt uusi kauneusleikkaustrendi nostaa päätään Yhdysvalloissa, jossa naiset ovat hakeutuneet kirurgin veitsen alle jalkaterien muotoilemiseksi. Leikkauksia tehdään siksi, että korkokengät istuisivat heidän jalkoihinsa paremmin. Vaikka Time-lehden julkaisema uutinen kuulostaa lähinnä Tuhkimo-tarinalta, on se kuitenkin totisinta totta.

Tuhkimo-leikkauksissa lyhennetään tai pidennetään varpaita, poistetaan vaivaisenluita ja ruiskutetaan rasvaa jalkapohjiin. Kaikki tämä siis kauneuden tähden. Joku saattaisi tässä vaiheessa kysyä, miksi kenkiä ei suoraan tehdä sellaisiksi, että ne sopivat paremmin ihmisen jalkoihin?